Review wanddecoratie Foto op Aluminium

Hai allemaal, het is weer tijd voor een leuke review! Ik ben de laatste maanden erg druk geweest met mijn nieuwe website, dat is de reden dat heb je niet veel van mij hebt gehoord op social media, echt even geen tijd hiervoor gehad. Maar nu eerst weer tijd voor een review over een bijzondere wanddecoratie.

Fotocadeau

Het blijft geweldig leuk als ik benaderd wordt met de vraag om weer een review te schrijven over een product. Dit keer gaat het over het bedrijf Fotocadeau. Ik mocht aangeven welke wanddecoratie de voorkeur had en ik heb nu gekozen voor een wanddecoratie van dibond. Wat dat is? Dat leg ik je straks even uit. Ik ga dit keer voor een mooie grote plaat van 1.00m x 0,70m, dat hangt vast geweldig mooi in mijn nieuwe werkplek! Uiteraard ben ik ook kritisch als het gaat om de gebruiksvriendelijkheid van een website. Dus snel even kijken.

Starten

Bij het openen van de website www.fotoopaluminium.nl krijg je een heldere, fris uitziende homepage te zien. Mooi overzichtelijk en het kost dan ook niet veel moeite om een wanddecoratie uit te kiezen. De keuze is enorm van fotobehang tot deurposters en wanddecoratie. Dit keer komt Simon de kat op de wanddecoratie. Deze kat heeft een speciaal plekje bij mij, vorig jaar is hij doodgebeten door een hond, echt vreselijk verdrietig! Hij krijgt nu een mooi plekje aan de muur. Hij was een geweldig fotomodel en ik had tal van mooie, grappige en statige foto’s van hem.

Ontwerp

Grappig, maar als je op de site komt www.fotocadeau.nl dan zie je verderop op de homepage “Onze andere shops” waaronder ook www.footoopaluminium.nl en daar heb ik mijn wanddecoratie besteld. Ik heb dit keer gekozen voor dibond en dat is een foto op aluminium geprint. Daartussen zit een kleine schuimlaag. Het voordeel is dat de plaat niet zo zwaar is en de foto ook mooi “mat” geprint wordt. Je kan nog kiezen voor geborsteld aluminium maar dat hangt echt van de foto af. Dan zie je meer van het aluminium op de plaat. Plexiglas daarentegen is vaak hoogglans waarbij wel de kleuren wel vaak mooier uitkomen. Denk daar dus goed over na. We gaan nu dus aan de slag.

foto op aluminium

Aan de slag

Het leuke is dat je een voorbeeld te zien krijgt bij ieder maat die je invult. Krijg je een leuk beeld hoe het in je kamer zou uitkomen. Je kan ook een eigen maat invoeren, de foto wijzigen en ook de formaten. Ook kan je eventueel een tekst toevoegen in allerlei kleuren.

Toch had ik een klein dingetje. Je kan ook heel leuk een collage maken of een drieluik. Maar daar had ik problemen mee, om te switchen van een enkele aluminium plaat naar b.v. een drieluik. Ik kwam telkens terug bij mijn aluminiumplaat. Tja en dat trek ik aan de bel natuurlijk. Eens kijken hoe dat werkt. Je kan niet chatten met Foto op aluminium maar een mail sturen kan je wel. De mail is weg met mijn vraag, eens kijken wanneer ik antwoord krijg. Prima binnen 5 minuten kreeg ik al antwoord. Wel jammer, maar een drieluik kan je nog niet met dit programma maken maar je kan het bestellen via een mail. Maar de optie is er wel en antwoord krijg je erg snel en daar wordt ik al blij van. Inmiddels ben ik tevreden met de uitvoering.

Bestellen

Het bestelproces gaat ook erg simpel, heb je nog geen account, maakt er dan een aan en het programma geeft zelf aan als er een actie loopt met een mooie korting.

Ontvangst

Nou geweldig zeg, na 1 werkdag had ik de wanddecoratie al binnen, goed en stevig verpakt. Toen het uitpakken, ja…dat was geweldig moment. Daar was Simon de kat…levensgroot op aluminium. De foto kwam heel goed tot zijn recht en was mooi geprint! Het ophangsysteem zit er los bij, makkelijk aan te achterzijde te bevestigen maar wel eerst de folie verwijderen aan de achterzijde van de aluminium plaat. Wel lastig te zien, maar er zit echt wel doorzichtig folie op! Nu snel de aluminium plaat een mooi plekje geven!

kantoor pienter projects

Foto op aluminium

Al met al ben ik zeker tevreden over het resultaat en de prijs-kwaliteit verhouding. wat vinden jullie er van? Zou ik weer eens bestellen bij Fotocadeau of Foto op Aluminium?  Het antwoord is…ja zeker wel!

Ben je benieuwd naar meer test reviews over Fotoboeken of Wanddecoratie? Je vindt het op mijn Blog.

Heb je vragen? Bel of mail mij, ik help je graag.

Groetjes, Karin