Stel je heb een nieuw huis gekocht of je hebt een baby gekregen of een schattige puppy gekocht, wat doe je dan? Precies, heel veel foto’s en video’s maken en tegenwoordig doen we dat meestal met een mobiel. Het worden steeds meer en meer foto’s…maar hoe bewaar je nou al je fotos? Herkenbaar denk ik hè? Ik heb 5 gratis tips voor je hoe je dat op kunt lossen.

5 Tips over hoe bewaar je al je fotos:

  1. Zorg dat als je foto’s maak op je mobiel je dan direct de foto’s gaat verwijderen die niet goed zijn. Het heeft geen zin om echt alle foto’s daadwerkelijk te bewaren.
  2. Maak aparte mapjes op de mobiel bij de foto’s, geeft het een naam, of een naam met een jaartal of een maand
  3. Zorg dat je wel een backup van de mobiel maakt, mocht je mobiel stuk gaan heb je toch nog alle foto’s. Beter nog, maak een backup van je computer waarop al je foto’s staan
  4. Plan een dag in de maand voor je fotowerk, zet het in je agenda zodat je het niet kan vergeten anders blijf je het maar uitstellen.
  5. Wil je niet alleen fysieke fotoalbums(wat een kostbare zaak kan zijn), denk dan eens aan “Online fotoalbums” 

hoe bewaar je al je fotos

Om een impressie te krijgen hoe zo’n “Online Album” er nu uitziet neem dan hier een kijkje in mijn album over Jamaica.

Online Fotoalbum

Wat de laatste tip betreft daar zal ik je meer over vertellen. Dat is vast dè oplossing waar je naar gezocht hebt!

Ik wil je eens kennis laten maken met  “MyAlbum”. Misschien ben je er al mee bekend, zo niet dan leg ik je graag even uit. Je denkt nu vast, ja dat ken ik wel, dan kan je vanuit dat programma een fotoboek laten maken. Ja en nee. Ik gebruik MyAlbum al jaren en ben nog steeds onder de indruk.  Je kan dus ook met je mobiel een fotoboek maken of via de computer. Je voegt foto’s toe, landkaarten, teksten en ja zelfs weersomstandigheden. Ze hebben ook een App voor je telefoon.

En dat is het…ik hoor je denken?! Ja, je hebt nu al gewoon je online fotoalbum. Je kan dit album delen met wie je wil, je kinderen, je familie, je vrienden. Jij bepaalt wie het album kan inzien, de link van het fotoalbum kan je delen via Social Media, Whatsapp of via de Mail. De fotoalbums worden gewoon bewaard in jouw persoonlijke account van MyAlbum en je kan ze altijd online bekijken, via de App, je iPad of via je computer. Hoe gaaf is dat.

Fotoalbum bestellen

Wil je een fotoalbum toch fysiek bestellen? Dat dat ook, heel eenvoudig door op de knop te drukken “Bekijk als Fotoboek”, je ziet je fotoalbum ingedeeld, je kan het aanpassen. Nog een geweldige toevoeging is, als je een video hebt toegevoegd en je laat een fotoboek afdrukken dan komt er in het fotoboek een QR code te staan, dan kan je altijd nog vanuit het fysieke fotoboek je film bekijken als je de QR code in gaat scannen. Misschien gaat dat allemaal boven je pet deze informatie? Ik geef ook privé lessen met uitleg over dit programma. Stuur mij gerust een mail.

 

Hoe bewaar je al je fotos

Meer tips lezen?

Verder kan je ook nog veel meer tips nalezen in een eerdere blog van mij, daar gaat het meer over het digitaliseren van de fotos die je ingeplakt hebt.

Laat mij eens weten of je iets aan mijn tips heb gehad. Mocht je vragen hebben kan dat ook natuurlijk.

Uiteraard kan je altijd contact met mij opnemen als je vragen hebt of als ik toch dat ene speciale fotoboek voor jou moet ontwerpen, ik doe het graag.

Fijne dag allemaal,

Groetjes, Karin