REVIEW Fotoboek

Voor Saal Digital is het altijd leuk om een review te maken waarbij dit keer een fotoboek ontwerp. Ik geef altijd een eerlijke mening over de software, het fotoboek zelf maar ook over het bedrijf, met name de support. Ik schrijf regelmatig een blog over fotoboeken, heb jij ze al gelezen? Met eerlijke meningen over diverse leveranciers, daar heb je tenminste wat aan bij het zoeken van jouw fotoboek.

Het fotoboek design is een Portfolio van Pienter Projects.

portfolio pienter projects

PROFESSIONAL LINE

Dit keer is mij gevraagd een fotoboek te ontwerpen van de nieuwe Professional Line fotoboeken. Wat maakt deze serie zo speciaal en waarom zou je kiezen voor dit fotoboek? Welnu, als eerste de uitvoering en uitstraling van dit fotoboek.

Het fotoboek is in diverse maten leverbaar. Wat het mooie aan dit fotoboek is, is dat je kan kiezen voor een unieke voorzijde wat de kaft betreft. Een met acryl bedekte voorkant afgewerkt met mooi kunstleer of linnen.

Er zijn verschillenden kleuren mogelijk. Door het acryl bovenop je foto geeft het een super chique uitstraling en de foto komt nog meer tot zijn recht. Wil je liever het fotoboek helemaal in kunstleer of linnen met een tekst erop? Ook dat is allemaal mogelijk.

SOFTWARE SAAL-DIGITAL

Deze review gaat ook over de software van Saal-Digital, daarmee ben ik kind aan huis. Zo fijn om mee te werken en alles spreekt voor zich, erg overzichtelijk. Dat is nog wel eens een verschil met andere leveranciers van fotoboeken.

FOTOBOEK

Dan het Fotoboek zelf, de kwaliteit en kleuren. Toen ik het fotoboek binnen kreeg was mijn eerste indruk…waauw…dat ziet er mooi uit! Klasse! Ik had wel gekozen voor het papier HighEnd print mat, ook dat wilde ik wel eens testen.

Mooie kwaliteit fotopapier, kleuren komen goed tot zijn recht en geen vingerafdrukken op de pagina’s. En…geen logo…dat vind ik nou zo fijn…gewoon jouw prachtig fotoboek zonder barcodes of andere logo’s! Top!

CADEAUBOX

Ook was ik dit keer eens nieuwsgierig naar de Cadeaubox van Saal-Digital. Je kan kiezen voor kunstleer in diverse kleuren of linnen. Ik heb gekozen voor zwart omdat de kaft van mijn fotoboek ook zwart is.

De box is prachtig afgewerkt en ziet er ook zeer chic uit, een mooi satijnen bandje aan de binnenkant om het fotoboek eruit te halen. Echt een aanrader zo’n Cadeaubox.

KLANTENSERVICE

Nieuwsgierig als ik ben wil ik ook weer weten hoe het met het support is gesteld. Dus even een proef op de som en een mail gestuurd met een algemene vraag. Het antwoord dat liet even op zich wachten, na 1 ½ dag kwam er een mail terug met antwoord op mijn vraag.

BETALING

Als ik ergens een klein minpuntje zou moeten vermelden is het nog steeds de betaling. Je kan niet met IDEAL betalen, alleen met Creditcard of PayPal, dat vind ik nog steeds jammer. Niet iedereen bezit een creditcard of heeft Paypal, misschien een punt om naar te kijken. Het Fotoboek is met een week binnen, keurig verpakt en afgeleverd.

CONCLUSIE

Het Fotoboek Professional Line is een geweldig mooi product en de uitvoering is echt geweldig! De kosten liggen wel wat hoger dan bij sommige leveranciers maar dat zie je er ook echt aan af. Zou ik hier weer een fotoboek maken? Jazeker, het zijn echt fotoboeken van hoge kwaliteit. Saal-Digital…ga zo door.

Help

UITBESTEDEN

En heb je na het lezen van mijn review zoiets van, nee, daar begin ik allemaal niet aan, neem dan contact met mij op. Ik ontwerp voor jou dat prachtige fotoboek zoals te zien is op de Portfolio pagina

Of volg een workshop bij mij en ik leer je stap voor stap hoe je dat mooie fotoboek op de computer kan maken. heel graag tot ziens!

Karin de Smale

Fotograaf / Fotoboek Designer