Fotoboek van Baby Nova.

Heerlijk om weer een mooi fotoboek te maken. Dit keer een Baby Fotoboek. Baby’s, je kan er gewoon niet genoeg van krijgen…zo klein, zo teder en ze groeien zo snel! Met veel passie heb ik deze lieve baby gefotografeerd. Profotonet heeft mij de kans gegeven hier een prachtig fotoboek van te maken.

Profotonet is al jaren gespecialiseerd in het maken van geweldige goede kwaliteit fotoboeken in vele uitvoeringen, maar ook wanddecoraties vergrotingen van foto’s e.d. Menig fotograaf zal met me eens zijn wat betreft de kwaliteit van de producten, deze zijn echt supergoed. Ik heb voor baby Nova gekozen voor een fotoboek van 20x20cm met een bedrukte linnen cover. Bij Profotonet hoef je niets extra te betalen voor een bedrukte linnen, bedrukte foto om leren omslag, dat is mooi meegenomen. Uiteraard praten we hier weer over een lay-flat uitvoering, de pagina’s liggen mooi vlak waardoor je de foto weer mooi kan laten doorlopen naar beide pagina’s.

Online Album Designer

We beginnen in de online Album Designer van Profotonet. Je kan ook de gratis software downloaden als je dat wil. Zoals ik altijd start met alle testen ga ik eerst kijken of het programma gebruiksvriendelijk is. En ja, dat is het zeker wel, alles wat je nodig hebt is aanwezig, van gekleurde achtergronden toch cliparts. Mijn achtergrond in fotoboeken zijn meestal wit of zwart en cliparts gebruik ik niet heel veel. Maar toch kan het een fotoboek wel iets extra’s geven. Ik hou zelf meer van “fade” foto’s op de achtergrond, dus maak ik de foto wat lichter op de achtergrond, dat geeft een heel mooi effect. Foto’s uploaden gaat heel makkelijk en alles werkt naar behoren. Je kan het fotoboek tussendoor opslaan en verder werken wanneer je maar wilt. Wat veel mensen niet weten is dat je het fotoboek ook kan “Delen”. Dit icoontje vind je helemaal bovenaan. De link kan je op het klembord zetten en b.v. in een mail plakken of op social media.

fotoboek baby

Foto als achtergrond gebruiken

Bestelling en ontvangst Fotoboek

De bestelling van het fotoboek daar moest ik even aan wennen. Je moet tijdens dit proces nog enkele opties aanvinken, zoals de cover, schutbladen, welk fotopapier etc. Als dat gedaan is wordt de upload gestart. Dan wachten op het spannende moment. Ik werd tussendoor nog netjes gebeld dat mijn tekst op de cover iets aangepast moest worden omdat hij net in de kneep van het fotoboek zat. Vond ik heel netjes! Trouwens, as je vragen hebt krijg je ook heel snel antwoord. Toen na een kleine week kwam het fotoboek binnen. Waauw, wat was ik blij verrast, die fotoafdruk op linnen is echt heel speciaal. Een beetje moeilijk te fotograferen, maar op onderstaande foto kan je het vast wel zien.

linnen cover

Fotoafdruk op Linnen Cover

Eindconclusie

Het fotoboek ziet er echt heel mooi uit. De schutbladen zijn van hetzelfde fotopapier gemaakt, je kan kiezen tussen wit, zwart of je kan je eigen ontwerp maken. Het is dus niet het matte schutblad wat veel bedrijven gebruiken. De kleuren zijn echt heel mooi, precies zoals in de online designer aangegeven is. De kwaliteit is wederom prachtig. De linnen omslag bedrukt geeft een hele speciale touch aan het fotoalbum…net even iets luxer. Kan ik Profotonet aanbevelen? Volmondig ja, absoluut…als je voor kwaliteit wil gaan zeg ik…doen! Wil je meer zien van dit prachtige fotoboek? Kijk dan op mijn Portfolio.

Fijne dag allemaal, groetjes, Karin